ODI

Zwangerschapsyoga vanaf april op woensdagavond van 19-20 uur

Je bent zwanger! Gefeliciteerd.
Je lichaam verandert en het kindje in je buik groeit en ontwikkelt zich. Zwanger zijn brengt veel veranderingen met zich mee, fysiek en emotioneel. Het is extra belangrijk om in deze periode goed voor jezelf, je baby en je lichaam te zorgen. Het ontspannende effect van yoga is goed voor moeder en baby, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling.

Een zwangerschapscursus helpt je tijdens je periode van zwangerschap, om je voor te bereiden op je bevalling en de eerste tijd daarna. Zwangerschapsyoga is niet iets ‘zweverigs’ en is er vooral op gericht om je met beiden benen op de grond te laten staan. Het maakt je spieren soepel en sterk en geeft je ook innerlijke kracht en balans om jouw zwangerschap en bevalling zo goed en ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Hoe ziet een zwangerschap yogales eruit? De les begint met een stukje theorie (10 minuten) over uiteenlopende zaken die met de zwangerschap te maken hebben zoals;

Bekken/bekkenbodem/bekkeninstabiliteit

  • Omgaan met pijn, angst en onzekerheid
  • Zwangerschapsverlof
  • Weeën en persen
  • Het geboorteproces
  • De kraamtijd
  • Het leven na de zwangerschap
  • Babymassage

Daarna zijn er verschillende lichamelijke oefeningen zowel staand, zittend als liggend. We sluiten af met een korte ontspanning.

Wanneer kan men deelnemen. Het is goed om te beginnen tussen de 16 en 20 weken om optimaal te profiteren van de zwangerschapsyoga. Je hebt geen yoga-ervaring nodig. Elke zwangere kan meedoen.

Zwangerschapsyoga wordt vanaf april gegeven op woensdagavond van 19-20 uur door Carin Weerink (06-55548985) in de ODI-zaal.

Carin is een officieel erkende yogadocent en zij staat ingeschreven bij de Vereniging van Yogadocenten (NVY) met een registratienummer. Daarom is het mogelijk om afhankelijk van je verzekering het geheel of een deel van het cursusgeld terug te krijgen via de verzekering. Kijk hiervoor je polis na.