ODI

ODI Fit & Actief 60+

De beste remedie voor een fit en vitaal leven? Blijven bewegen! Dat weten de deelnemers aan de Fit & Actief lessen bij ODI al lang. Zij sportten voorheen wekelijks een uurtje in ’t Trefpuntzaaltje in Weerselo onder begeleiding van Luci Bauhuis. Gezond, maar ook heel gezellig. Sinds september 2019 begeleidt ODI in samenwerking met De Haere Weerselo de lessen; de praktijk heeft veel ervaring met beweegprogramma’s voor ouderen.

 Minder klachten door bewegen

De samenwerking tussen ODI en De Haere is ontstaan vanuit de ervaring dat gezond bewegen veel fysieke klachten kan voorkomen. Dat geldt voor iedereen, maar vooral voor ouderen. Als uw spieren wat strammer worden of het evenwicht verminderd is het juist belangrijk om te blijven bewegen.

 Behoud van zelfstandigheid

Voor de deelnemers aan de Fit & Actief lessen is het behouden van hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid een groot goed. Daar zijn de oefeningen en spelvormen dan ook grotendeels op gericht. Bij de start van het nieuwe seizoen zal De Haere de deelnemers die dat willen een fittest afnemen om de individuele belastbaarheid in beeld te krijgen. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen op zijn of haar niveau kan meedoen.

 

Dinsdagochtend van 8.30 – 9.30 uur voor dames

Dinsdagochtend van 9.30 – 10.30 uur voor heren.

Woensdagavond van 18.15-19.15 uur voor dames.

 De dinsdaglessen worden gegeven door sportinstructeur Niels v/d Wijngaart, de woensdagles door fysiotherapeut i.o. Marloes Oosterik.