ODI

Gezond bewegen voor 60+ met ODI en De Haere

De beste remedie voor een fit en vitaal leven? Blijven bewegen! Dat weten de deelnemers aan de Fit & Actief lessen bij ODI al lang. Zij sportten voorheen wekelijks een uurtje in ’t Trefpuntzaaltje in Weerselo onder begeleiding van Luci Bauhuis. Gezond, maar ook heel gezellig. ODI gaat met ingang van september in samenwerking met De Haere Weerselo de lessen begeleiden; de praktijk heeft veel ervaring met beweegprogramma’s voor ouderen.

Minder klachten door bewegen

De samenwerking tussen ODI en De Haere is ontstaan vanuit de ervaring dat gezond bewegen veel fysieke klachten kan voorkomen. Dat geldt voor iedereen, maar vooral voor ouderen. Als uw spieren wat strammer worden of het evenwicht verminderd is het juist belangrijk om te blijven bewegen.

Behoud van zelfstandigheid

Voor de deelnemers aan de Fit & Actief lessen is het behouden van hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid een groot goed. Daar zijn de oefeningen en spelvormen dan ook grotendeels op gericht. Bij de start van het nieuwe seizoen zal De Haere de deelnemers die dat willen een fittest afnemen om de individuele belastbaarheid in beeld te krijgen. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen op zijn of haar niveau kan meedoen.

 Gratis proeflessen

Misschien ook iets voor u? Er is nog plek, dus probeer het gewoon eens.

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend en zonder kosten twee lessen meedoen.

 Dinsdagochtend van 8.30 – 9.30 uur voor dames

Dinsdagochtend van 9.30 – 10.30 uur voor heren.

Woensdagavond van 18.15-19.15 uur voor dames.

 De eerste lessen zijn op dinsdag 3 en woensdag 4 september.

De dinsdaglessen worden gegeven door sportinstructeur Niels v/d Wijngaart, de woensdagles door fysiotherapeut i.o. Marloes Oosterik.

Heeft u vragen of wilt u meedoen aan de gratis proeflessen? Stuur dan een mailtje naar info@odiweerselo.nl of bel (’s avonds) met Ina Nijhuis-Grobbe: t. 0541 – 66 10 18.